Útmutató a Homokozóhoz – Avagy a phuketi sandbox

Komoly tervezés és hatás tanulmány után, a thai kormány úgy döntött, hogy 2021 július 1-től elindítják a Sandbox programot Phuket szigetén!

Miért jó ez nekünk?

Eddig, ha valaki be akart lépni az országba, akkor drága karanténhotelekkel kellett számolni, ahonnan 15 napig ki se dughattuk az orrunkat, míg ezzel a homokozó programmal sokkal nagyobb szabadságot adnak az érkező turistáknak, ráadásul sokkal pénztárca barát is.

papír munka

Mostantól a Sandbox program keretében nem kell a hotelben kuksolni, hanem eredetileg 14 napig Phuket szigetén és majd onnan tovább bárhová mehetett az országban, majd augusztusban további engedményeket tettek és úgynevezett Sanbox 7+7 keretein belül lehetséges 7 nap Phuket után már másik szigeten eltölteni a következő 7 napot.

Támogatsd tartalmainkat

és így utazásunkat is

havi 1000 forinttal.

Egy bankkártya is elég, nem kötelező paypal fiók.
Köszönjük!

 


Szerencsére nem túl bonyolult a történet, mégha rengeteg dolognak is kell megfelelni. Rossz hír az oltatlanoknak, hogy kettő oltással kell rendelkezni. Ezen kívül azonban csak pár napi papírmunka, mely könnyedén megérheti Thaiföld szerelmeseinek.

Összeszedtük, hogy mi is kell előre:

 • ha több, mint 30 napra szeretnél menni, akkor vízum: 60 napos turista vízum a Nagykövetségen igényelhető, 35 euró, egyszer hosszabbítható 30 nappal, így kitolható 3 hónapra.
 • repjegy foglalás: Közvetlenül Phuketra kell érkezni, átszállni csak Thaiföldön kívül lehet. (Doha, Abu Dhabi legyen az országból kifelé szóló jegy. Visszatérítik ha nem használod fel.
 • szállodai foglalás, QR kóddal: 14 éjszaka, SHA+ tanúsítvánnyal rendelkező hotelban. Ez annyit jelent, hogy az ott dolgozók 70% be van oltva. Az első 7 nap után lehet másik SHA+ hotelt és desztinációt választani. Amikor megtörtént a foglalás, a hotel küld egy dokumentumot, rajta a QR kóddal és adatokkal. (SHABA)
 • PCR tesztek: Indulás előtt 72 órával otthonról angol nyelvű eredmény szükséges. Általában 15 000 forintból megvan
 • Az érkezőknek – tartózkodás időtartamától függően – utazás előtt lefoglalt 3 PCR tesztet kell elvégezni. Az első a reptéren történik rögtön leszállás után, a második a 6., a harmadik a 12. napon. 8000 BHT költség, melyet kártyával lehet fizetni és vissztérítik, ha meghiúsul az utazás és igényled.
 • biztosítás 100.000 USD összegig COVID-ra is: ritkábban a sima társadalom biztosítás is tartalmazza. Pár perc alatt meg lehet kötni online, például AXA, Luma nevű cégeknél. 30 napra kb. 25.000 forint.
 • declaration form: letölthető online, személyes adatok és egészségügyi állapot
 • igazolás a 2 oltásról: scannelt vagy fényképes verzió, érdemes az eredetit is magunknál tartani.
T6 formanyomtatvány, megérkezéskor adják a kézbe

 Ezek már a vízumhoz is szükséges dokumentumok. Miután megkaptuk a vízumot, igényelni kell a Certificate of Entry-t. Első lépésben a papírok felét kell feltölteni, történik egy előzetes jóváhagyás, majd a papírok másik fele és a végleges jóváhagyás. Általában 1 hét alatt megjön a pecsétes COE.

Mindezt a dokumentációt, papírmunkát ki kell nyomtatni minimum 2 példányban. Minden reptéren ellenőrzik, érkezésnél is. Mindezek mellett a Morchana alkalmazást le kell tölteni a telefonra, mellyel azonosítanak és követnek a két hét alatt.

Érkezés után egyébként a reptéri PCR teszt eredményéig a hotelszobában kell tartózkodni, de ez nem több, mint 6-12 óra. Pont elég kipihenni az utazás fáradalmait és kipakolni.

Amikor pedig letelt a 14 éjszaka kapunk egy papírt a hoteltól, hogy szabadon utazhatunk Thaiföldön.

Kalandra fel! 

4 thoughts on “Útmutató a Homokozóhoz – Avagy a phuketi sandbox

 1. Köszi szépen! És a határon hogy fogadtak? Könnyen beengedtek?

  1. Igen, ránéztek a papírokra, átnézték és átengedtek… durván 1 óra volt mire a leszállás után a taxiba keveredtünk.

 2. Sziasztok,
  Az Oltóközpontba nektek RT-PCR tesztet csináltak? Nekem az az infóm, hogy a Thai-ok csak azt fogadják el. Mennyi az eredmény átfutásának ideje?
  Köszönöm a választ.
  Üdv,
  Gabi

  1. Szia! Igen az kell. 24 óra, hétvégén és ünnepnapokon is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *