Freedom Beach, Patong, Phuket, Thaiföld

Phuket nyugati partján több, gyönyörű és eldugott partszakasz is található, amiket érdemes meglátogatni. Mi is igyekszünk felfedezni őket, így a hozzánk legközelebbivel kezdve, elindultunk a Freedom beachre, ami körülbelül 10 percre van Patongtól motorral. 

A Freedom strand megközelítése nem egyszerű. 3 lehetőség van rá szezonban. A legkényelmesebb úgy, ha Patong beachen fogunk egy hajót, ami átvisz minket, de az rém unalmas és amilyen instant, olyan drága is. Mi robogóval mentünk a dzsungelbe. Így is maradt két bejárat. Az elsőnél már terelnek is a “parkolóba”, hogy innentől fizetős úton visznek le, ám ha tovább hajtunk, vagy megkerüljük, hamar találunk egy másik, ingyenes lejáratot.

Ha gondolod, támogathatod utazásainkat havi 1000 forinttal.

 


Amikor mi jártunk arra, éppen egy helyi férfi  indult meg a lefelé vezető úton. Rövid gondolkodást követően mi is magabiztosan indultunk utána a dzsungellel körülvett vízmosásos ösvényen.

Pár lépés után rájöttünk, hogy túracipőben kellett volna jönni. Meredek, csúszós és köves volt az út, de mi nem tudtuk meddig tart a túra, így nem fordultunk vissza, flip-flop papucsba és szandálban ereszkedtünk le, miközben…

 …miközben egyre hangosabban hallottuk a tenger hullámait, nagyjából 15 perc lejtmenet után el is értük a strandot. Az a helyi férfi, aki jóval előttünk haladt, meglepetésünkre már készítette nekünk a napernyőt és a gyékény szőnyeget. A férfi az egyik a kevéske árusnak, akik lent vannak a strandon.

Szóval ha valaki megszomjazik, van lehetőség hűtött italt venni a helyi árusoktól télvíz idején is. Szezonban ez a hely is természetesen el van lepve, mint minden Thaiföldön.

Amikor mi voltunk, – korona idején és augusztus végén, – rajtunk kívül összesen 5-6 ember volt, tehát jól  megfértünk a 300 méteres parton.

Fehér homokos part, tiszta, türkiz színű víz, csend és nyugalom, ez minden, ami kell.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *